Zelfstandig trouwambtenaar Harriët

De stijl van Zelfstandig Trouwambtenaar Harriët kenmerkt zich door vrolijkheid, vertrouwdheid en openheid. Ze blijft dicht bij zichzelf en heeft voorafgaand aan de grote Trouwdag intensief contact met het bruidspaar.
Daarbij luistert ze vooral goed. ‘Woorden zeggen zoveel meer wanneer je goed luistert'
Met wat haar wordt verteld gaat zij creatief aan de slag. Daarom wordt elke huwelijksvoltrekking als persoonlijk, vol enthousiasme, met diepgang maar bovenal heel vrolijk ervaren. Omdat alles zo herkenbaar is denken gasten vaak dat zij een vriendin van het bruidspaar is.

In het bijzijn van Harriët hebben veel Nederlandse maar ook Duitse en Engelse jawoorden geklonken. Een bijzondere herinnering heeft ze aan een bruidegom van 92 jaar met zijn bruid van 86 jaar. "Nooit hadden zij verwacht voor een tweede keer in hun leven zo verliefd te kunnen worden. Zonder het verleden te vergeten, wilden zij graag samen een liefdevolle toekomst beleven."

Of die ene keer dat de ringen nog op het nachtkastje thuis lagen. Aan de moeder van de bruid en de vader van de bruidegom heeft Harriët toen gevraagd of zij hun trouwringen even mocht lenen, wat resulteerde in een nog grotere verbondenheid.

Quote zelfstandig trouwambtenaar

"Als trouwambtenaar moet ik snel kunnen schakelen en improviseren, daar word ik vrolijk van"

Omdat Harriët als BABS is beëdigd in de rechtbank en officieel benoemd is bij de gemeente mag zij in elke gemeente die een BABS voor 1 dag toestaat, een wettelijk huwelijk voltrekken. Ze wordt hiervoor voor één dag benoemd en regelt zelf alle benodigde administratie om de benoeming gestalte te geven.

Volgens Harriët is de huwelijksvoltrekking het liefdevol kloppende hart van de trouwdag. Het is daarom belangrijk meer bekendheid te geven aan het feit dat ieder bruidspaar zijn eigen trouwambtenaar kan kiezen tijdens dat mooie moment in het leven. En over dat moment gesproken:

....... don’t wait for the perfect moment, make the moment perfect!