lessphp fatal error: load error: failed to find /www/wp-content/themes/theme54584/bootstrap/less/bootstrap.lesslessphp fatal error: load error: failed to find /www/wp-content/themes/theme54584/style.less Trouwen op hoge leeftijd - Harriët Bödicker-van den Bosch Jullie HuwelijksambtenaarHarriët Bödicker-van den Bosch Jullie Huwelijksambtenaar

Trouwen op hoge leeftijd

Vol vrolijkheid het leven samen beleven!

Trouwvervoer

Trouwvervoer gierend in de cabrio

Nog niet eerder hadden zij een gespek met een “trouwmevrouw” gehad want toen zij jaren geleden met hun eerste partner in het huwelijk traden, bestond dat helemaal niet.

Aan zijn stem door de telefoon, hoorde ik al dat hij een man op leeftijd was. Bij het openen van de voordeur van hun gezellige appartement zag ik ook dat zij een wat oudere dame was. Maar wat waren ze verliefd!

Nooit hadden ze gedacht dat, na het wegvallen van hun eerdere partners, zij dit fantastische gevoel van verliefdheid, nog eens zouden meemaken. Wéér zo’n leuke man waar zij eerst, op aandringen van haar dochter, een kopje koffie mee had gedronken en later ook nog een glaasje wijn. Wéér zo’n prachtige, stralende vrouw waar hij super trots op was.

Maar toen zij elkaar ontmoette hadden zij niet kunnen vermoeden dat het zou leiden tot het ja-woord van vandaag.

Wel in het samen het leven te leven, te troosten en te bemoedigen in de wereld waarin we leven.

Wel in het elkaar willen inspireren. Om ons leven zo zinvol mogelijk te besteden.

En zeker ook door te werken aan vrede, aan eerlijke, mooie en open verhoudingen, aan respect voor elkaar.

Gezellige avonden volgden waarbij Bert zijn uiterste best deed om lekkere toastjes kaas en andere hapjes voor Hasina te maken. En Hasina die het heerlijk vond om gezellig met Bert te kletsen.

Samen gingen ze op reis naar Australië, het land waar hij zo lang had gewoond. Nog nooit had zij gevlogen maar ze ging mee en daar in Australië werd ze ten huwelijk gevraagd.

Als een verliefde puber beleefde zij de dagen voor hun huwelijk, doodeng vond ze het eigenlijk allemaal.  Maar gelukkig stelde haar kleindochters haar gerust.

Op die magische datum die door de cijfercombinatie makkelijk te onthouden was (en dat is fijn als je al op leeftijd bent) kwamen zij in prachtig trouwvervoer naar het stadhuis. Maar hoe stap je nu charmant uit een cabrio… terwijl het dak eraf gaat.

Vol hilariteit en gierend van de lach steunde beide elkaar bij het betreden van de trouwzaal. Het Ja-woord werd veel te vroeg uitgesproken hetgeen weer voor lachsalvo’s zorgde. Regelmatig kom ik hen tegen; het lopen gaat moeilijker maar nog steeds dolverliefd, gierend van de lach, genietend van het leven en van elkaar.

Trouwen op hoge leeftijd, vol vrolijkheid het leven samen beleven!