Huwelijk Nederlands-Engels

Liefde is Grenzenloos

I have to apologize that I can’t communicate in the Afghan language but luckily your brother  is around to translate. Zo begon mijn trouwverhaal nadat het echte trouwverhaal van het bruidspaar al zo’n 9 jaar geleden in het Centrum van Hilversum was begonnen.

De bruidegom was vanuit Afghanistan in Nederland komen wonen, had Nederlandse les gehad en wist zijn studie, met goed gevolg, hier af te ronden. De bruid was hier opgegroeid en had van huis uit meegekregen dat liefde grenzeloos kan zijn.

Toevalligerwijs kwamen zij allebei op de verjaardag van een vriendin en daar zijn zij echt met elkaar aan de klets gekomen en dat zijn zij nog steeds. De internationale verschillen in de culturen pakten bij hen goed uit. Juist omdat zij wijs en volwassen genoeg zijn om de positieve dingen van beide culturen naar boven te halen en te matchen in hun samenzijn. Alles heeft met communicatie te maken en de goede eigenschappen die ieder mens in zich heeft.

Afbeelding met vredesduif

Hoe verrassend dat zij eigenlijk helemaal niet uit waren op een relatie, maar wel direct goede maatjes werden en de vriendschap groeide naar echte liefde. Ook toen Sam besloot om een paar jaar zijn steentje bij te gaan dragen in Afghanistan, waardoor beide langere tijd niet bij elkaar waren, bleven zij “living apart together”

Door veel te skypen, en nog steeds veel aan elkaar te vertellen bleef de liefde bestaan ook al zaten zij zo’n beetje aan de andere kant van de wereld. Ook beide families die zeer internationaal ingesteld zijn, stonden open voor de nieuwe ontwikkelingen waarbij zij het grote Geluk bij deze twee mooie mensen zagen, en dat is alles wat telt.

3 jaar geleden beleefden zij in Hamburg, met alle familie erbij, hun Nekka. Want de Afghaanse traditie is rijk en romantisch. Zij droeg daar volgens oud gebruik een prachtige groene jurk en als bruid- en bruidegom traden daar zij met hun rechtervoet de zaal binnen. Rechts staat dan voor waarheid en gelijkheid.

Op 30 april jl. gaven zij elkaar in Nederland, weer met alle familie erbij, het Ja-woord.